Комунальний заклад "Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №8 "Вишиванка" Володимирської міської ради

Математику вивчаєм - країну Знань ми відкриваєм!

Одне з завдань, які успішно реалізовує педагогічний колектив закладу дошкільної освіти № 8 «Вишиванка», є удосконалення роботи щодо формування математичної компетенції дітей дошкільного віку шляхом впровадження інноваційних методик і технологій.

У ході Місячника математики педагоги закладу обмінялися досвідом формування логіко-математичного розвитку дітей та використання у роботі з вихованцями паличок Кюізенера, блоків Дьєнеша, дидактичного матеріалу Марії Монтессорі, кругів Луллія та Ейлера. 

Педагогічний колектив "Вишиванки" приділяє багато уваги вивченню понять, законів математики та логіки. Активними учасниками та реалізаторами інноваційних ідей є досвідчені педагоги Чуй І.В., Кавюк Т.М., Марчак Н.П., Андросюк Т.М.,  Оліфірович Н.В., Іванюк О.В. та інші.

Науковці стверджують - перші 6 років життя є найбільш значущі для розвитку ключових компетентностей. Діти, які відвідували заклад дошкільної освіти більше ніж 1 рік, демонструють кращі результати з математики у віці 15 років.

Шановні батьки! Дайте можливість дитині зануритися в світ цікавої математики! Адже, саме ранні математичні здібності – вірна передумова до того, що в подальшому дитина буде не тільки добре розуміти математику, але і процвітати в інших шкільних дисциплінах. Математичні завдання розвивають мислення, тренують пам’ять, загартовують характер, виробляють психологічну стійкість! Заохочуйте дитину грати в математичні ігри та головоломки. Працюючи над математичними завданнями, обов'язково підтримуйте  дітей і ніколи не говоріть їм, що вони не праві. Старайтеся знайти логіку в їхньому розв’язанні, тому що певна логіка завжди присутня в роздумах дітей.

Пам’ятайте! Для людини, яка серйозно займається математикою, математичні формули, рівняння й інші логічні та математичні завдання втілюють собою красу, гармонію і доставляють таке ж естетичне задоволення, як музика, мистецтво і гарний жарт.

Математика - наука роками неосяжна:

могутня, щедра і прекрасна!

Всіх вірно мислити навчає

Й логічність думки розвиває.



« повернутися до списку новин