Комунальний заклад "Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №8 "Вишиванка" Володимирської міської ради

Формування соціально-фінансової грамотності у дітей дошкільного віку

З 20 березня до 2 квітня 2023 року в Україні відзначався Всесвітній тиждень грошей (англ. Global Money Week 2023), в якому щороку беруть участь більше 100 країн світу. 

Педагоги ЗДО № 8 "Вишиванка" провели низку заходів, присвячених Всесвітньому тижню грошей 2023.  Всесвітній тиждень грошей – це щорічна всесвітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, яка підкреслює важливість того, щоб з раннього віку діти були фінансово обізнаними, поступово опановували навички, здобували знання, формували поведінкові моделі, потрібні для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягли фінансового процвітання і фінансової стійкості.

Протягом тижня педагоги ЗДО №8 Оксана Миколайчук, Тетяна Кавюк, Тетяна Михальчук, Ольга Пишук, Олена Іванюк формували у дітей ставлення до грошей за напрямками: витрачаємо, накопичуємо, ділимось. Для цього педагоги використовували різноманітні дидактичні засоби: посібники, відеоматеріали, тематичні виставки, художню літературу, лепбуки, проблемні ситуації з основ фінансової грамотності. Найбільше дітям сподобалися заняття: "Український ярмарок", "Власні кошти та як ними розпоряджатися";  сюжетно-рольові ігри "Супермаркет", "Фермерське господарство"; дидактичні ігри "Що таке гроші?", "Що можна, а що не можна купити за гроші?", "Грошові знаки України", круги Луллія "Економіка". А виставка гаманців, скарбничок та дитячих сейфів активізувала знання дітей про засоби зберігання коштів.

 

ЗДО № 8 "Вишиванка увійшов у 10 найактивніший учасників Global Money Week 2023 - сертифікат за посиланням: 

https://rada.info/upload/users_files/21755820/ad575c15d7380cfaead496dda86ef73f.pdf



« повернутися до списку новин