Комунальний заклад "Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №8 "Вишиванка" Володимирської міської ради

Майстер-клас для педагогів ОТГ

Щоб розбудити закладений у дитині творчий потенціал, навчити працювати, допомогти зрозуміти і віднайти себе, потрібні педагоги, які завжди пам'ятають просту істину:  потенціал є у кожної дитини! І є просто діти, яким дорослі вчасно не допомогли розкрити свій прихований талант.

 

30 листопада 2021 року консультантка Володимир-Волинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Салабай Людмила для професійних спільнот педагогів закладів дошкільної освіти та асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти  провела освітній івент на тему: «STREAM- освіта: культура інженерного мислення». Людмила Салабай для присутніх розкрила шляхи запровадження, актуальні питання та перспективи STREAM- освіти. А педагоги ЗДО № 8  «Вишиванка» стали спікерами даного заходу. Так, психологиня ЗДО № 8 Оксана Онишко провела хвилинку самопізнання  через «Чарівні перетворення». Вихователька-методистка Тетяна Балабанова поділилась досвідом використання інноваційних технологій в освітньому процесі ЗДО № 8. Вона зазначила, що апробувавши SТRЕАМ в освітній діяльності  «Вишиванки», пересвідчилися, що ця технологія допомагає розвивати предметно-практичну, технологічну, пізнавальну, логіко-математичну та дослідницьку компетентності дітей передшкільного віку. Основна ідея технології - формувати нестандартне, інженерне мислення дітей, виховати інтерес до винахідницьких здібностей, зацікавити дітей математикою, розвивати бажання пізнавати світ та робити відкриття.

Вихователька ЗДО № 8 Наталія Оліфірович в ролі педагога - майстра виготовила з учасниками майстер-класу декілька моделей паперової інженерії.

За допомогою підсумкової рефлексії спікери заходу заохотили усіх учасників  до створення власних STREAM-проєктів, в яких діти на практиці зможуть застосувати знання з точних наук, проявити творчість та кмітливість!

 



« повернутися до списку новин